Autoverzekering kiezen

Iedereen die een auto koopt of op zijn of haar naam krijgt gezet, zal te maken krijgen met het fenomeen van autoverzekeringen. Het is namelijk een verplichting in Nederland op basis van de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen dat er een WA-verzekering moet worden afgesloten voor de auto. Naar wens kan de consument vervolgens zelf bepalen of de voorkeur wordt gegeven aan een meer uitgebreide verzekering voor de auto, waarbij de keuze voor deze uitbreiding vaak bepaald wordt door de leeftijd van de auto.

Verzekeringen voor de auto
Naast de bijzondere auto verzekeringen zoals de cabrio verzekering en de oldtimer verzekering zijn er standaard drie verzekeringen voor de auto te onderscheiden. De eerste is de verplichte WA verzekering voor de auto, die altijd wordt afgesloten en die kan volstaan zonder extra verzekeringen voor de auto, als de leeftijd van de auto acht jaar of ouder is. De volgende meer uitgebreide verzekering is de WA beperkt casco verzekering, die ook deels eigen schade dekt en vaak wordt afgesloten voor de auto’s tussen de drie en de acht jaar. De meest uitgebreide verzekering voor de auto is de WA casco verzekering, ook wel bekend als de allrisk verzekering en vooral wordt afgesloten voor nieuwe auto’s of voor auto’s met een leeftijd tot gemiddeld drie jaar.

Keuze voor auto verzekering
De keuze voor het type auto verzekering wordt vooral gemaakt op basis van de leeftijd van de auto, maar er komen nog meer aspecten bij kijken, die voor de consument van belang kunnen zijn. Zo kan de voorkeur worden gegeven aan het afsluiten van de goedkoopste auto verzekering, waarbij dus alleen wordt gekeken naar de laagste premie. Het is ook mogelijk dat de auto verzekering wordt geselecteerd op basis van de beste dekkingsvoorwaarden, waarbij de premie hoger zal zijn in vergelijking met de laagste premie voor de auto verzekering. De keuze voor een auto verzekering is dan ook zeer persoonlijk, waarbij de polisvoorwaarden, lage premie of een combinatie ervan uiteindelijk de doorslag kunnen geven. Overigens is het zeer eenvoudig om online verzekeringen voor de auto te vergelijken en een offerte aan te vragen.

Kijk voor All Risk verzekeringen op onze homepage en hier voor de youngtimer verzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *