Het vergelijken van private lease opties

Het is niet zo gek dat steeds meer mensen de voordelen van private lease ontdekken. Voor een vast maandelijks bedrag rijd je in een nieuwe auto en heb je geen kosten voor wegenbelasting, verzekering en onderhoud. Als je geen eigen auto wilt kopen, of je hebt daar de financiële middelen niet voor, is private lease een uitstekende oplossing. Bedenk eerst wat voor soort auto je wilt gaan leasen en hoe hoog het maandbedrag mag zijn. Misschien wil je in een bepaald merk rijden of zoek je een auto met voldoende ruimte voor het hele gezin? Zet je wensen en mogelijkheden op een rijtje om een goede vergelijking te kunnen maken.

Nieuw of occasion?

Als je het liefst in een nieuwe auto wilt rijden, is private lease een perfecte optie. Je kiest de auto, die helemaal aan je wensen voldoet met alle door jou gekozen opties. Wil je besparen op de maandelijkse kosten? Dan kun je ook kiezen voor het leasen van een occasion. Dit zijn vaak voormalige leaseauto’s met nog maar weinig kilometer op de teller. Het voordeel van private lease van een occasion is dat het maandelijkse leasebedrag een stuk lager ligt dan bij een nieuwe auto. Natuurlijk moet je maar net tegen de perfecte occasion aanlopen, maar het is zeker een mogelijkheid om voordelig een private leaseauto te rijden.

Belangrijke aandachtspunten

Bij veel leasemaatschappijen kun je zelf je contract samenstellen en alle opties toevoegen, die je maar wilt. Op basis daarvan wordt het maandelijkse tarief bepaald. Bereken altijd de prijs over de gehele contractduur. Doet het bedrag echt recht aan opties als een andere kleur of betere voorstoelen? Bedenk van te voren goed hoeveel kilometer je met de auto gaat rijden en hoe lang het contract geldig is. Bij een korter contract en een hoger aantal kilometers zal het maandbedrag een stuk hoger worden. Extra kilometers, die buiten het contract vallen, zul je moeten betalen. Lees daarom altijd goed de kleine lettertjes door en vergelijk de voorwaarden van de verschillende private leasemaatschappijen.

Vergelijken van de kostenposten

Bij het vergelijken van verschillende private lease opties is het belangrijk na te gaan welke kosten binnen het leasecontract vallen. Dit kan verschillen per leasemaatschappij. In een private leasecontract zijn wegenbelasting, verzekering en rente inbegrepen, net als onderhoud en reparatie, schadeherstel en afschrijving van de auto. Andere kosten als een inzittenden verzekering, rechtsbijstandsverzekering, pechhulp, winterbanden en vervangend vervoer vallen bij sommige maatschappijen binnen het contract. Bij anderen kun je deze apart aan je private leasecontract toevoegen. Op Mijn Private Lease kun je alle leasemaatschappijen vergelijken en vrijblijvend een offerte opvragen.

Kijk voor All Risk verzekeringen op onze homepage