Motor verzekeren

Een groot deel van de consumenten die een motor hebben, laten zich bij de keuze voor een motor verzekering voornamelijk leiden door de hoogte van de premie. Bij het zoeken naar een geschikte motor verzekering wordt dan ook vooral gezocht naar de laagste premie en is er minder aandacht voor andere zaken zoals dekking van de motor verzekering, service en afhandeling en mogelijkheid van aanvullende motor verzekeringen. Gesteld kan worden dat elke eigenaar van een motor tenminste over de WA motor verzekering moet beschikken, die dekking biedt tegen de gevolgen van schade die aan anderen is toegebracht door gebruik van de motor.

Keuze motorverzekering
Er kunnen diverse typen verzekeringen worden onderscheiden met betrekking tot de dekking van de motor verzekering. Zoals gezegd is de WA motor verzekering een verplichte verzekering, maar die motor verzekering kan wel aangevuld worden door voor een verzekering met een uitgebreidere dekking te kiezen. Net als bij de verzekering voor een auto geldt voor een motor verzekering dat er verschillende aanvullende verzekeringen zijn zoals de WA + beperkt casco verzekering en de WA+ volledig casco verzekering. Naast deze motor verzekeringen, die een uitgebreide dekking bieden is het ook mogelijk om voor een speciale motor verzekering te kiezen, indien er bijvoorbeeld sprake is van een oldtimer. De keuze voor een motor verzekering met een meer of minder uitgebreide dekking is vooral afhankelijk van de leeftijd en waarde van de motor zoals dat ook opgaat bij de keuze voor een autoverzekering.

Motorverzekering afsluiten
Het afsluiten van een motor verzekering kan online, maar voordat het zover is, kan aangeraden worden om de mogelijkheden met betrekking tot de motor verzekering met elkaar te vergelijken. Dat geldt bijvoorbeeld voor de uitgebreidheid van de dekking bij de verschillende verzekeraars, maar net zo goed voor de hoogte van de premie van de motor verzekering. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van de websites van verzekeraars, die meestal de mogelijkheid bieden om direct de hoogte van de premie van de motor verzekering te berekenen.

Kijk voor All Risk verzekeringen op onze homepage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *