Oldtimer verzekeren

Een oldtimer verzekeren kan bij meerdere verzekeraars, waarbij de voorwaarden ten aanzien van het verzekeren van een oldtimer aanzienlijk kunnen verschillen. Een van de voorwaarden voor een oldtimer verzekeren kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de leeftijd van de oldtimer. Bij de ene verzekeraar kan een oldtimer met een leeftijd van vijftien jaar al in aanmerking komen voor een oldtimer verzekering, terwijl de andere verzekeraar een hogere leeftijd kan eisen van bijvoorbeeld 25 jaar. Zo zijn er nog een aantal voorwaarden voor een oldtimer verzekeren, die per verzekeraar kunnen verschillen. Ook voor een oldtimer verzekeren kan er een keuze worden gemaakt uit meerdere dekkingen van de verplichte verzekering tot de meest uitgebreide verzekering. Indien uw auto tussen de 15 en 25 jaar is. Is deze waarschijnlijk een Youngtimer. Kijk hier voor de youngtimer verzekering

Dekking oldtimer verzekeren
Ook voor een oldtimer geldt dat een wa verzekering met betrekking tot de wettelijke aansprakelijkheid verplicht is. De verzekerde kan verder besluiten om voor de oldtimer aanvullend te verzekeren en heeft daarbij twee keuzemogelijkheden. De eerste mogelijkheid is om de wa verzekering voor de oldtimer aan te vullen met een beperkt casco verzekering of een volledig casco verzekering. Met de laatste verzekering is de oldtimer allrisk verzekerd. Bij een oldtimer verzekeren is het belangrijk of de verzekeraar het toestaat of de oldtimer dagelijks gebruikt mag worden of dat er een maximum aantal kilometers per jaar aan verbonden wordt. Het onderscheid heeft dan onder meer betrekking op het gegeven dat de oldtimer als tweede auto wordt gebruikt en niet wordt ingezet voor bijvoorbeeld het dagelijkse woon- en werkverkeer.

Oldtimer verzekering afsluiten
Het is raadzaam om bij een oldtimer verzekeren rekening te houden met de voorwaarden zoals deze door de verzekeraar worden gesteld aan het gebruik van de auto. Aangezien de verzekeraars met betrekking tot de leeftijd van de oldtimer en op het gebied van het gebruik verschillende voorwaarden hanteren, wordt aangeraden om de informatie over de oldtimer verzekering van een aantal verzekeraars goed door te nemen alvorens daadwerkelijk over te gaan tot het afsluiten van een oldtimer verzekering.

Kijk voor All Risk verzekeringen op onze homepage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *