Als u een autoverzekering afsluit dan wordt u altijd gevraagd of u ook een ongevalleninzittendenverzekering wilt afsluiten. Een ongevalleninzittendenverzekering keert een bedrag uit wanneer een van uw inzittenden invalide raakt of misschien zelf overlijdt. Het maakt hierbij niet uit wie de schuldige is van het ongeval.

Dekking ongevalleninzittendenverzekering
De inzittenden van uw auto zijn volledig verzekerd met een ongevalleninzittendenverzekering. Een ongevalleninzittendenverzekering dekt niet de medische kosten na een ongeval. Dit is gedekt door de zorgverzekeraar. Als u te maken krijgt met een ongeval wat leidt tot invaliditeit of overlijden dan krijgt u een vergoeding die is vastgelegd in de polis. In het geval van invaliditeit is dit ongeveer 40.000 euro en bij overlijden circa 20.000 euro.

Het is niet noodzakelijk om een ongevalleninzittendenverzekering af te sluiten. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een schadeinzittendenverzekering af te sluiten. Het verschil tussen beiden is dat een ongevalleninzittendenverzekering een vast bedrag uitkeert en de schadeinzittendenverzekering het bedrag van de werkelijk schade. Hiernaast biedt een schadeinzittendenverzekering ook ontstane materiele schade, en de ongevalleninzittendenverzekering niet. Welke u ook kiest zorg ervoor dat u niet beide verzekeringen hebt zodat er overlap ontstaat en u oververzekerd bent.

Ongevalleninzittendenverzekering afsluiten
Een ongevalleninzittendenverzekering heeft vele voordelen. Is de ongevalleninzittendenverzekering uw keuze? Dan kunt u direct een ongevalleninzittendenverzekering afsluiten.

Kijk voor All Risk verzekeringen op onze homepage