Oude en nieuwe auto verzekeren

Consumenten hebben een ruime keuze uit verzekeringsmaatschappijen om hun auto te laten verzekeren en dat biedt perspectief om de auto te verzekeren tegen een lage premie met een goede dekking. Wie dus enige moeite zal doen om de diverse mogelijkheden op het gebied van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, zal daar voordeel uit kunnen halen. Daarbij zijn een aantal punten van belang, die de keuze voor het verzekeren van de auto bij een verzekeringsmaatschappij meer eenvoudig zullen maken.

Oude auto verzekeren
Voor het verzekeren van een oude auto, waarbij je kunt denken aan een auto van acht jaar en meer is het voldoende om een WA verzekering af te sluiten, die op grond van de WAM verplicht is. Met deze verzekering wordt uitsluitend dekking geboden aan schade, die derden hebben opgelopen, waarbij de schade aan de eigen auto niet onder de dekking van de eigen verzekering geldt. Een allrisk verzekering, waarbij ook schade aan de eigen auto gedekt is, zal overbodig zijn omdat de waarde van de oude auto niet meer in verhouding staat tot de eventuele vergoeding en de premie, die ervoor betaald moet worden.

Nieuwe auto verzekeren
Een nieuwe auto kan maar beter wel allrisk verzekerd worden, omdat de waarde van de nieuwe auto nog hoog ligt en schade aan de eigen auto dus onder de dekking van de verzekering zal vallen. Als de auto ongeveer de leeftijd van drie jaar heeft bereikt kan de allrisk verzekering afgewaardeerd worden naar een beperkt casco verzekering, waar er ook nog dekking wordt geboden voor schade aan de eigen auto, maar waarbij schade veroorzaakt door van de weg raken bijvoorbeeld niet meer wordt vergoed en schade als gevolg van diefstal, storm of onweer nog wel onder de dekking zal vallen. Door het aanbod van de passen verzekering met elkaar te vergelijken, waarvoor modules op internet beschikbaar zijn, kan inzicht worden verkregen in de premies van verschillende verzekeringsmaatschappijen tegelijk. Daarna kun je een online offerte aanvragen bij een of meerdere partijen om vervolgens daaruit een keuze te maken, waar je de auto laat verzekeren.

Kijk voor All Risk verzekeringen op onze homepage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *