Met de caravan op vakantie

Ons land is bij uitstek een land vol caravans en campers. s‘ Zomers trekken grote groepen vanuit ons land naar het zonnige zuiden met de caravan achter de auto. De snelwegen naar het zuiden staan dan volgepakt met oneindig lange rijen caravans. Met name Frankrijk is dan een favoriete bestemming, met als gevolg dat gedurende de zomermaanden sommige campings in Frankrijk zijn omgetoverd tot Nederlandssprekende enclaves.

Buiten het zomerseizoen trekken veel, vooral wat oudere, landgenoten met de camper door Europa, van de Noordkaap tot aan het Italiaanse Apulië en van Kaap Finisterre in het uiterste westen van Spanje tot aan de Oekraïne. Op zoek naar de mooiste plekjes, om te genieten van al het moois dat er in ons uitgestrekte continent te vinden is.

Hulp van de schadebehandelaar

Meestal gaat het goed en kunnen al die vakantiegangers genieten van een heerlijke vakantie. Helaas gaat er ook soms wat mis. Denk maar aan een verkeersongeluk veroorzaakt door onoplettendheid van een medeweggebruiker, diefstal, vandalisme of extreem weer. Zo kan flinke schade ontstaan. Heel vervelend, maar met een goede camper- of motorrijtuigenverzekering is de financiële schade meestal te overzien. Bovendien kun je erop vertrouwen dat de schade snel en correct wordt afgehandeld. Dat is een geruststellende gedachte, want schadebehandelaars zijn ervoor opgeleid om uw schade vlot en correct af te handelen.

Werkzaamheden achter de schermen

Schadebehandelaars werken achter de schermen, maar zijn cruciaal voor het afhandelen van schade. Welke schade er ook is, er zijn altijd schadebehandelaars die gespecialiseerd zijn in die specifieke vorm van schade. Zo zijn er schadebehandelaar die zijn gericht op opstalverzekeringen, maar er zijn ook schadebehandelaars die zich richten op brandverzekeringen, inboedelverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen of nog een andere soort verzekeringen.

Zoek de vacatures voor schadebehandelaar op het internet er maar op na, er zijn onwaarschijnlijk veel verschillende soorten verzekeringen waarin schadebehandelaars gespecialiseerd zijn.

WA-autoverzekering

Zo zorgen gespecialiseerde schadebehandelaars ervoor dat alle schade aan uw camper, auto of caravan perfect wordt afgehandeld. Wist u trouwens dat schade die door uw caravan wordt veroorzaakt aan derden automatisch valt onder uw WA-autoverzekering wanneer de caravan aan uw auto is vastgekoppeld? Daardoor is een aparte caravanverzekering vaak niet nodig. Toch kan het lonen om een separate caravanverzekering af te sluiten. Denk bijvoorbeeld maar aan schade aan uw caravan die wordt veroorzaakt door baldadige tieners op een camping.

Camper

Gaat u op vakantie in uw eigen camper? Dan is, net als bij een auto, een WA-verzekering verplicht. Net als bij auto’s geldt ook voor campers dat het vaak verstandig is om een beperkt casco-verzekering of allriskverzekering voor uw camper af te sluiten voordat u met vakantie gaat. Want een camper vertegenwoordigt vaak een flinke waarde.