Het afsluiten van een motorverzekering

Als je net een nieuwe motor hebt gekocht en niet kunt wachten om hiermee over de weg te scheuren dan ben je verplicht om een motorverzekering af te sluiten. Zonder deze verzekering kun je niet lekker toeren door het mooie Nederlandse landschap in het lekkere zonnetje. Zorg daarom dat je goed kijkt welke motorverzekeringen er allemaal zijn en wat je gedekt wil hebben. Vergelijk de verzekeringen en kies degene die het beste bij je past. Het afsluiten van een motor verzekering doe je makkelijk en snel, zodat je binnen een mum van tijd op je motor kan stappen om de horizon tegemoet te rijden.

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

Voor je een motorverzekering afsluit is het goed om te weten welke keuzes er allemaal zijn. Zo kun jij de juiste beslissing maken. Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) is verplicht om de weg op te kunnen. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade die jij met je motor bij een ander veroorzaakt. Je bent hiermee niet verzekerd tegen schade die je daarmee toebrengt aan je eigen motor. Als je een uitgebreidere verzekering wil dan heb je keuze uit nog vier andere verzekeringen, maar de WA-verzekering is de minimale verzekering die jij moet afsluiten om de weg op te mogen met je motor.

Andere motorverzekeringen

Naast de WA verzekering heb je ook de WA + diefstal motorverzekering, waarbij je ook verzekerd bent als je motor gestolen wordt. Daarnaast heb je de WA + diefstal- en aanrijdingmotorverzekering, waarbij je ook schade vergoed krijgt die ontstaat bij een aanrijding. Je kunt ook je motor verzekeren tegen brand, storm en schade tijdens het rijden. Je kunt in die gevallen het beste kiezen voor een WA + beperkt casco verzekering. Bij een volledige dekking kun je kiezen voor de WA + volledig casco verzekering, waarbij je verzekerd bent tegen schade aan je motor in bijna alle situaties.

Aanvullende verzekeringen

Naast de bovengenoemde vijf motorverzekeringen kun je er ook nog voor kiezen om aanvullende dekkingen af te sluiten bovenop de gekozen motorverzekering. Dit zijn de dekkingen die niet in de standaardverzekeringen zitten, maar wel worden aangeboden. Hierbij gaat het om woonplaatsservice, waarbij hulp wordt geboden bij pech in je woonplaats of om een no-claim bescherming, waarbij je schadevrije jaren beschermd blijven bij het declareren van kosten bij schade. Ook heb je de nieuwwaarde dekking die bij diefstal of het total loss rijden van je motor de nieuwwaarde van je motor vergoedt en de ongevallen en schade van opzittenden verzekering, die letselschade en schade aan bezittingen van de opzittenden vergoedt.

De motorverzekering die bij jou past

Om de weg op te gaan met je motor is het dus verplicht om een verzekering af te sluiten. Voor het verzekeren van je motor zijn verschillende verzekeringen, die veel verschillende partijen aanbieden. Dat maakt het lastig om een verzekering uit te kiezen. Daarom kun je bij Diks Verzekeringen eenvoudig en snel je premie berekenen en je verzekering afsluiten. Je vergelijkt de verzekeringen met elkaar en ziet meteen welk bedrag je per maand kwijt bent. Zo vind je eenvoudig de motorverzekering die het beste bij jou past.