Youngtimer verzekering vergelijken

Heeft u een auto die tussen de 15 en 25 jaar oud is? Dan kan het goed zijn dat u een Youngtimer in bezit heeft, deze auto is nog niet oud genoeg om oldtimer genoemd te worden, maar zou dat over een aantal jaren wel kunnen zijn. De meeste Youngtimers worden WA of WA Beperkt Casco verzekerd. In onderstaande vergelijkingsmodule weet u in 30 seconden of uw auto goedkoper verzekerd kan worden. Besparingen lopen op tot wel 300 euro per jaar! Laat u dat liggen?

De juiste verzekering voor uw youngtimer afsluiten

De verzekering die het beste bij u past hangt af van uw persoonlijke situatie en de auto die u heeft. Heeft de auto nog veel waarde, dan is een hogere verzekering aan te raden zoals een beperkt cascoverzekering. Wilt u alleen de schade aan andere verzekeren dan heeft u aan een WA verzekering genoeg. Doorgaans kan dit voor een aantal tientjes per maand.

Youngtimer verzekering vergelijken

Tips om te vergelijken

Om goed uw autoverzekering te vergelijken is het belangrijk dat u een aantal zaken makkelijk bij de hand heeft. Denk aan:

  • Huidige polis
  • Aantal schadevrije jaren
  • De meldcode
  • Uw persoonsgegevens

Er worden u tijdens het aanvraag proces een aantal vragen gesteld zoals uw schadeverleden, waar de auto voor gebruikt wordt. Hoeveel kilometer ermee gereden wordt en hoe lang u al een rijbewijs heeft. Op basis van deze gegevens wordt berekend welke verzekering het beste bij de auto past.

Youngtimer binnenkant

Acceptatie
Meestal wordt een autoverzekering heel snel geaccepteerd door de verzekeraar. Soms wel in een uur, soms duurt het iets langer. Gedurende de tijd dat u wacht bent u gewoon verzekerd, indien er toch in een zelfdzaam geval een afkeuring plaats vindt dan vervalt de voorlopige dekking en kunt u een andere verzekering kiezen. In dit geval kunt u het beste telefonisch contact opnemen met UnitedConsumers onze partner voor bovenstaande autoverzekeringsmodule.

Bedenktijd
Bij een autoverzekering krijgt u een bedenktijd van 14 dagen. Deze gaan in na het afsluiten van de autoverzekering. In die tijd kunt u zonder opgaaf van reden afzien van de verzekering. U moet wel betalen voor de tijd dat u verzekerd bent. Dus in het geval dat u op dag 13 opzegt. Zullen er wel 13 dagen in rekening gebracht worden.

Youngtimer buiten

Wat dekt een WA youngtimer verzekering?

Volgens de Nederlandse wet is elke auto die de weg op kan gaan verplicht een wettelijke aansprakelijktheidsverzekering ofwel WA verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die u aanbrengt aan andere. Zowel letsel als materiele schade wordt hiermee gedekt. Uw eigen schade wordt niet gedekt bij deze verzekering

Wat dekt een WA beperkt casco verzekering?

Deze verzekering dekt de schade die toegebracht wordt aan andere en keert ook uit in geval van schade aan uw auto waar u geen schuld aan heeft. Denk aan stormschade, vandalisme, schade door vallende takken en in bepaalde gevallen ook ruitschade.

Wat dekt een All Risk verzekering?

In feite dekt deze verzekering de schade aan andere, de schade waar u geen schuld aan heeft en ook de schade aan uw eigen voertuig waar u wel schuld aan heeft. Deze verzekering krijgt echter wel naar de dagwaarde van de auto, welke bij youngtimers soms heel laag ingeschat wordt. Een All Risk verzekering is daarom vaak niet lonend voor Youngtimers. Voor Oldtimers zijn speciale verzekeringen.

Wel of geen eigen risico

Deze vraag is heel persoonlijk. Indien u in het verleden weinig schade heeft gehad, kunt u ervoor kiezen een hoger eigen risico te selecteren bij uw youngtimer verzekering. Indien er toch schade is tijdens de verzekeringsperiode, zal de verzekeraar het bedrag minus het eigen risico vergoeden. Heeft u daarintegen in het verleden wel eens vaker schade. Dan kunt u er ook voor kiezen om deze op nul te zetten. U betaalt dan wel meer premie.

Besparen op uw premie
Een goede manier om te besparen op uw premie is te kijken of u korting kunt krijgen. Via onze module krijgt bij UnitedConsumers extra korting op de premie. Elk jaar weer. Hierdoor heeft u niet alleen de beste verzekering tegen de laagste prijs, u bouwt ook nog eens elke maand korting op. Die u weer naar uw rekening kunt laten overmaken. Leuk voor een dagtripje of een nieuwe gadget.

Hoeveel kun je besparen op een autoverzekering
Dit hangt heel erg af van de gekozen dekking en hoe voordelig uw huidige autoverzekering nu is. Doorgaans kunt u tot wel 300 euro per jaar besparen. Gemiddeld zal dit rond de 100 euro per jaar liggen. Toch mooi meegenomen voor een paar minuten werk :).

Meer weten over youngtimers kijk dan op de wiki pagina.