Wanneer u een autoverzekering afsluit dan wordt u altijd gevraagd of u ook een schadeinzittendenverzekering wilt afsluiten. Het is een extra aanvulling op de autoverzekering. Wanneer uw inzittenden invalide raken of zelfs overlijden dan volgt er een uitkering. De verzekering keert het bedrag van de werkelijke schade uit.

Dekking schadeinzittendenverzekering
Alle schade aan uw inzittenden of bezit van uw inzittenden die ontstaat in het verkeer wordt vergoed door de schadeinzittendenverzekering. De schade moet wel aangetoond worden. De verzekering dekt schade tot een bedrag dat is vastgelegd in de verzekeringspolis. Dit loopt meestal op tot meer dan een miljoen. Het maakt niet uit wie de schuldige is van het ongeluk waardoor de schade is ontstaan. De schade kan bestaan uit inkomstenderving doordat men niet meer kan werken, zaakschade zoals schade aan kleding en accesoires, huishoudelijke hulp, uitvaartkosten en meer.

Als u geen schuld hebt aan het ongeluk dan kunnen inzittenden eerst verhaal halen op de verzekeraar van de bestuurder die het ongeluk heeft veroorzaakt. Als er medische kosten zijn dan kunnen deze direct op de eigen zorgverzekering worden verhaald. De schadeinzittendenverzekering moet worden afgesloten bij dezelfde verzekeraar als waar de autoverzekering loopt. De schade aan de auto zelf is niet verzekerd met een schadeinzittendenverzekering.

Schadeinzittendenverzekering afsluiten
Een schadeinzittendenverzekering heeft vele voordelen. Is de schadeinzittendenverzekering uw keuze? Dan kunt u direct een schadeinzittendenverzekering afsluiten.

Kijk voor All Risk verzekeringen op onze homepage