Verzekering premie

Voor het afsluiten van een verzekering moet er periodiek geld betaald worden en dat komt tot uitdrukking in de verzekering premie. De verzekering premie heeft namelijk betrekking op de prestatie die tegenover de overeenkomst van verzekering staat. In ruil voor de verzekering wordt er een premie betaald. De verzekering premie moet betaald worden zoals in de overeenkomst van verzekering is opgenomen. De voorwaarden van de verzekering staan vermeld in de verzekeringspolis of in een aparte bijlage. De hoogte van de verzekering premie staat dan ook vast, maar kan afhankelijk van de ontwikkeling wel in aanmerking komen voor een verhoging.

Wilt u andere voertuigen vezekeren? Ook dat kan. Kijk dan bij onze partners van Sluisnel.nl

Bestelautoverzekering Sluitsnel.nl
Motorverzekeringen Sluitsnel.nl

Hoogte van de verzekering premie
In de eerste plaats zijn er natuurlijk enorm veel verschillende soorten verzekeringen die elk ook weer een andere verzekering premie kennen, waarbij er ook nog weer een onderscheid gemaakt kan worden ten aanzien van de verzekeraars. De premie van een ongevallenverzekering kan bijvoorbeeld niet vergeleken worden met de premie voor een all risk verzekering voor de auto. In dat kader zal de hoogte van de verzekering premie dan ook per soort verzekering kunnen verschillen. De hoogte van de verzekering premie kan ook op basis van persoonlijke factoren verschillen. Hierbij kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan de leeftijd van de verzekerde, maar ook aan de regio of het gebied, waarin de verzekerde woont. Er zijn namelijk regio’s waarbij de kans op een aanrijding met een auto hoger is en waar er ook sprake is van meer voorkomende inbraken. De hoogte van de verzekering premie wordt dan ook door verzekeraars afgestemd op het woongebied van de verzekerde.

Naast alle persoonlijke factoren die van invloed kunnen zijn op de hoogte van de premie, zijn er tussen de verzekeraars onderling ook nog eens verschillen te ontdekken. De consument heeft daar voordeel bij, want deze kan op vergelijkingsonderzoek uitgaan met betrekking tot de hoogte van de verzekering premie en de dekking die er door de verzekeraars wordt geboden. Een andere factor die nog invloed kan hebben op de hoogte van de verzekeringspremie is of er meerdere verzekeringen tegelijk worden afgesloten, zodat er sprake is van een pakket verzekeringen.

Kijk voor All Risk verzekeringen op onze homepage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *